Πλεύρης: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση - Απελευθερώνεται το ωράριο

Πλεύρης: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση - Απελευθερώνεται το ωράριο

Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών - Μόνο για καθήμενους η διασκέδαση - Παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα - Τι θα ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ καταργέιται ο περιορισμός του ωραρίου.

Η χαλάρωση των περιορισμών -όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο κ. Πλεύρης δεν το ανακοίνωσε- θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Την ίδια ώρα, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για μερική άρση των μέτρων στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή στην κακοκαιρία πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS