Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί μετακινήθηκαν

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί μετακινήθηκαν

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης καθώς ο πρωθυπουργός έλαβε τις τελικές αποφάσεις του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο βασικός κορμός έμεινε ίδιος καθώς κρίθηκε ότι αντεπεξήλθε με επιτυχία στις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, σε διαφορετικά επίπεδα. Τόσο στην κρίση στον Έβρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθ’ όλη τη χρονιά, όσο και στο μέτωπο του κορωνοϊού που προκάλεσε μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, με πολλές οικονομικές και άλλες προεκτάσεις.

Ωστόσο υπήρξαν μετακινήσεις ακόμα και πρωτοκλασάτων υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Οι μετακινήσεις υπουργών

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Χρήστος Ταραντίλης που με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα.

Ειδικότερα και όσον αφορά στους υπουργούς που μετακινήθηκαν, ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας το οποίο κατείχε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Η έως τώρα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Τουρισμού αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μετακινείται στο Μαξίμου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ