Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις το Υπουργείο Εξωτερικών που εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα», προσθέτει.

«Η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις

«Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τσαβούσογλου: «Ή κάνει πίσω η Ελλάδα ή κάνουμε αυτό που πρέπει»

Μόλις χθες εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά της χώρας μας.

«Η Ελλάδα να μην ξεχνάει ότι όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες, οπότε αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Μια νύχτα ξαφνικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα τηρήσει τις συμφωνίες ή θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες ειρήνης, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί στον εξοπλισμό των νησιών. Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, και σε νομικό πεδίο και στο πεδίο της μάχης», συνέχισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS