Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε, αν και όποτε απαιτηθεί

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε, αν και όποτε απαιτηθεί

Μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο στρατηγός νωρίτερα χθες από την Κύπρο, τόνισε πως η Ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και αν απαιτηθεί να ενεργήσουν θα είναι έτοιμες να το κάνουν.

«Μαζί με την Εθνική Φρουρά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό, το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Ελληνες χωρίς να χρειάζεται να το πούμε», είπε ο στρατηγός, Κ. Φλώρος, με αφορμή την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει NAVTEX.

«Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλασσα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε», πρόσθεσε ο στρατηγός, ο οποίος πραγματοποίησε την Τρίτη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και άλλους αξιωματούχους, πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ