Την άρση ασυλίας Πολάκη προτείνει στην Ολομέλεια η επιτροπή δεοντολογίας -Μετά τη μήνυση από τον Στουρνάρα

Την άρση ασυλίας Πολάκη προτείνει στην Ολομέλεια η επιτροπή δεοντολογίας -Μετά τη μήνυση από τον Στουρνάρα

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, προτείνει με απόφασή της η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια.

Ο κ. Πολάκης εγκαλείται για υπόθεση που αφορά σε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή υβριστικές αναφορές του βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (στην ουσία πρόκειται για συνέχεια της υπόθεσης της παράνομης ηχογράφησης το 2019).

Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΛΛΥΣΗ πρότειναν την άρση της ασυλίας του βουλευτή, ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25 καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Αίσθηση ωστόσο στους παρευρισκόμενους προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης δεν πήγε στην επιτροπή να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, ούτε προσκόμισε υπόμνημα όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν στην Ολομέλεια η οποία θα κρίνει για την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη με ονομαστική ψηφοφορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS