Αθήνα προς Άγκυρα: Προκλητικές οι δηλώσεις Σοϊλού – Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Αθήνα προς Άγκυρα: Προκλητικές οι δηλώσεις Σοϊλού – Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Προκλητικές χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα είναι κέντρο που εκπαιδεύει τρομοκράτες 

Προκλητικές χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα είναι κέντρο που εκπαιδεύει τρομοκράτες.

 Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες και τόνισε ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της στο στο όνομα του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την Αθήνα πως εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο.


Επιμένει ο Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Τον Φεβρουάριο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε υποστηρίξει ότι μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου και στη συνέχεια μεταβαίνουν στο βόρειο Ιράκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS