Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ: Μέχρι χθες το βράδυ είχαμε μειώσεις τιμών σε 3.900 προϊόντα

Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ: Μέχρι χθες το βράδυ είχαμε μειώσεις τιμών σε 3.900 προϊόντα

Σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, πρώτης ημέρας εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος πώς εφαρμόζονται τα μέτρα και πόσο έχουν μειωθεί οι τιμές των προϊόντων.

«Οι μειώσεις των τιμών είναι μόνιμου χαρακτήρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του.

«Τα μέτρα είναι δραστικά, διαρθρωτικού χαρακτήρα και στοχεύουν να διορθώσουν νομικές στρεβλώσεις στην αγορά που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Παρατηρήσαμε ότι οι τιμές ράφι, σε αρκετά προϊόντα, όπως το γάλα έχουν μειωθεί κατά 15%. Θα δούμε και στα υπόλοιπα προϊόντα αν έχουν μειωθεί, σε βασικές κατηγορίες όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και γάλα».

Καταλήγοντας ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», ο οποίος όπως υποστήριξε έχει ήδη αρχίσει να υποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, εφαρμόζονται τέσσερα νέα δραστικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης από τη μείωση του μέτρου των εκπτώσεων προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα που φτάνουν έως και 18,1%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ