Η «Αυγή» δεν βρήκε μία λέξη να γράψει για το εμβόλιο της Pfizer -Κάνει και κριτική στην κυβέρνηση!

Η «Αυγή» δεν βρήκε μία λέξη να γράψει για το εμβόλιο της Pfizer -Κάνει και κριτική στην κυβέρνηση!

avgiΟι ανακοινώσεις της Pfizer και της BioNTech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να είναι πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, για ακόμα μία φορά, κάποιοι φαίνεται πως αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν, όπως η εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε το εμβόλιο-ελπίδα για την ανθρωπότητα στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την Pfizer, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει 90% αποτελεσματικότητα, το θέμα απουσίαζε εκκωφαντικά από το πρωτοσέλιδο, ενώ χθες η είδηση ήταν χαμένη κάπου στις εσωτερικές σελίδες της «Αυγής».

Σήμερα επελέγη η επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το εμβόλιο της Pfizer, αλλά και η αυθαίρετη διαπίστωση πως όλο αυτό είναι μια επικοινωνιακή προσπάθεια φιλοκυβερνητικών Μέσων για θριαμβολογίες υπέρ της κυβέρνησης. Ούτε λέξη για εμβόλιο-ελπίδα!

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος στη σελίδα 6 της «Αυγής»: «Κυβερνητικές θριαμβολογίες για το εμβόλιο της Pfizer». Στο κείμενο η δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στα ευχάριστα νέα για τα εμβόλια που φαίνεται να έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα επενδύει επικοινωνιακά η κυβέρνηση για να απαλλάξει τον εαυτό της από τις ευθύνες που περιγράφουν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά της. Μπροστά στους ξέφρενους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, οι ειδικοί προειδοποιούν “κανένας εφησυχασμός”». Και το ρεπορτάζ συνεχίζεται με επίθεση στον ηλεκτρονικό Τύπο και τίτλο «πανηγυρισμοί για ένα κλικ».
avgi epithesi kyvernisi

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή, ΜΜΕ αλλά και χρήστες στα social media επέκριναν την απόφαση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναφερθεί στο εμβόλιο-ελπίδα για την ανθρωπότητα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η κριτική αυτή ενόχλησε την εφημερίδα, η οποία έσπευσε να επιτεθεί στην κυβέρνηση και σε όποιον έχει αντίθετη άποψη. «Ο κυβερνητικός πανικός και η επίθεση στην “Αυγή”» ήταν ο τίτλος, με τον συντάκτη να κάνει λόγο για συντονισμένο ξεσηκωμό από διαμορφωτές σκέψης και προέτρεπε όσους τόλμησαν να αναρωτηθούν γιατί δεν χωρούσε η είδηση για το εμβόλιο στην «Αυγή», να πάνε στη Βόρεια Κορέα. «Η "Αυγή" θα κάνει αυτό που νομίζει. Αν θέλετε συγκεκριμένες ειδήσεις στα πρωτοσέλιδα, να πάτε στη Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS