Μπακογιάννη: Η δυσμενής θέση του Ερντογάν τον οδηγεί σε ένα «μεγάλο παζάρι»

Μπακογιάννη: Η δυσμενής θέση του Ερντογάν τον οδηγεί σε ένα «μεγάλο παζάρι»

Την πεποίθηση ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να διαμορφώσει ένα «μεγάλο παζάρι» εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας προχωρά στις συγκεκριμένες ενέργειες καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

«Ξέρει ότι είναι απομονωμένος, ξέρει ότι έχει δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντί του και ξέρει ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικονομία του. Άρα όλα αυτά θα τα βάλει μέσα σε ένα παζάρι και προσπαθεί να το παίξει με μια προσπάθεια επιβολής», σχολίασε.

Ακόμη, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει πλέον αποτελέσματα, γεγονός που προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στον Τούρκο Πρόεδρο. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά το παιχνίδι και τη ρητορική, χάνει τη νεολαία και τους εθνικιστές», σημείωσε.

Μπακογιάννης: Ο Τραμπ ανησυχεί για τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Τέλος, αναφορικά με την αμερικανική πρωτοβουλία για επικοινωνία, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Τραμπ ανησυχεί για τη συνοχή του ΝΑΤΟ κάτι που θα αποτελέσει την επιτομή της αποτυχίας των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική. «Το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στον Τραμπ, είναι μάζεψε τον Ερντογάν και τις εντάσεις του, ρητορικές, συμβολικές και τις ουσιαστικές» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι συνιστά ύψιστη ύβρι η μετατροπή σε τζαμί τόσο τηςΑγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας. «Το μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί. Πρέπει να σταματήσει και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση η Ελλάδα θα ξεκινήσει διάλογο», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS