Βιτριόλι: Bίντεο από την πρόβα της επίθεσης «δένει» την υπόθεση - Τι ισχυρίζεται η 35χρονη

Βιτριόλι: Bίντεο από την πρόβα της επίθεσης «δένει» την υπόθεση - Τι ισχυρίζεται η 35χρονη

Απαντήσεις για την απουσία από την εργασία της, για την περούκα όχι όμως και για την τηλεκάρτα που αποτέλεσε και «κλειδί» για διαλευκανθεί η υπόθεση, έδωσε στην κατάθεση της η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Όπως ανέφερε στον εισαγγελέα η 35χρονη, απουσίαζε από την εργασία της κατά τον χρόνο της επίθεσης γιατί είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.  Το εν λόγω ραντεβού επιβεβαιώνεται μεν, τοποθετείται χρονικά πολύ αργότερα από την επίθεση δε.

Παράλληλα, ερωτηθείσα για το γιατί είχε στην κατοχή της περούκα, η κατηγορούμενη για την επίθεση με οξύ, υποστήριξε ότι την αγόρασε γιατί δεν πέτυχε το χρώμα της βαφής στα μαλλιά της λόγω της καραντίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το ιστορικό των κινήσεων στο κινητό της τηλέφωνο προκύπτει η αναζήτηση περούκας από τις 9 Μαίου.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο που επεξεργάζονται οι αρχές φαίνεται πως καταγράφει την «πρόβα της επίθεσης» ή ενδεχομένως μια αποτυχημένη απόπειρα της στις 19 Μαίου.

Η φερόμενη δράστης έχει καλέσει ραδιοταξί με την τηλεκάρτα,  έχει φτάσει στο σημείο της επίθεσης και ενημερώνει την οδηγό ότι θα λείψει για 20-25 λεπτά.

Διανύει  μια απόσταση που υπολογίζεται στα 58.6 μέτρα, περνά με γρήγορο βήμα την λεωφόρο Θησέως και κατευθύνεται στο σημείο της επίθεσης την οποία εντούτοις δεν πραγματοποιεί καθώς εκείνη την ημέρα η 34χρονη έχει προλάβει να μπει στο γραφείο της νωρίτερα. 

Η 35χρονη επιστρέφει στο ταξί, αποχωρεί και ανανεώνει το ραντεβού της με την οδηγό του ταξί για  την επόμενη ημέρα,την ίδια ώρα.

Σημειώνεται πως την ημέρα της «πρόβας της επίθεσης» η φερόμενη ως δράστης μετέβη καθυστερημένα στην εργασία της, λίγο πριν τις 11 το πρωί, και ταυτόχρονα ζήτησε μέσω email άδεια για την επόμενη ημέρα.

Το βίντεο από την ημέρα της επίθεσης

Την επόμενη μέρα, στις 20 Μαίου, πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή καταγράφουν την φερόμενη ως δράστης να τρέχει για να εξαφανιστεί λίγα δευτερόλεπτα αφότου έλαβε χώρα η επίθεση με το οξύ. Αυτά τα πλάνα οδήγησαν τους αστυνομικούς στην 35χρονη που κατηγορείται πλέον για την επίθεση. Σε μια ημέρα που το θερμόμετρο δείχνει 27 βαθμούς η γυναίκα φορά γυαλιά ηλίου, ιατρική μάσκα, μπλε γάντια και μπεζ παλτό μπήκε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών καθώς οι αστυνομικοί είχαν και την περιγραφή του θύματος…

Νόμισα ότι μου έριξε καυτό καφέ

«Νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια» φαίνεται να καταθέτει το θύμα. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν πρόλαβα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντήλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και σκούρα μαλλιά, ήταν αδύνατη» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, όταν έμαθε ποια συνέλαβαν για την επίθεση, η Ιωάννα «έπεσε από τα σύννεφα».

Ο γάμος και το αίτημα στο Facebook

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο γυναίκες ήταν σε γάμο στην αιτολωακαρνανία, απ όπου κατάγονται. Λίγες μέρες μετά ο σύντροφος της κατηγορούμενης απέστειλε αίτημα φιλίας στο FB στην Ιωάννα.

Τι καταθέτει ο φίλος της 35χρονης

«Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της» καταθέτει ο άνδρας.

Χθες το πρωί τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν αρκετά.

Ενώ η 35χρονη βγαίνει από το σπίτι της 3 αστυνομικοί που την παρακολουθούν από απόσταση κατευθύνονται προς το μέρος της. Σε έρευνα στο σπίτι της, οι αστυνομικοί βρίσκουν μια τηλεκάρτα και μια περούκα, ένα μαύρο σακίδιο πλάτης, ένα μπεζ παλτό και ένα υφασμάτινο παντελόνι. Όλα είναι όμοια με αυτά που φορούσε η γυναίκα που κατέγραψαν οι κάμερες την ημέρα της επίθεσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ