Βορίδης: Περίπου 300.000 οι απόδημοι που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα

Βορίδης: Περίπου 300.000 οι απόδημοι που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα

Γύρω στις 300 χιλιάδες θα είναι οι απόδημοι που θα πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στην πλατφόρμα για να μπορούν να ψηφίζουν, εκτίμησε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι προετοιμάζεται η υποδομή «προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους οι απόδημοι Έλληνες».


Παράλληλα, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι ψηφίζουν όσοι απόδημοι έχουν δικαίωμα ψήφου, δηλαδή όσο είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι Έλληνες πολίτες, έχουν δικαίωμα ψήφου. «Κανείς δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν κι εκείνο που συζητείται τώρα είναι αν θα τους διευκολύνουμε να μην πάρουν το αεροπλάνο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Βορίδης: Θα πρέπει να αποδείξουν διετή παραμονή στην Ελλάδα
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η νομική προϋπόθεση που έχει τεθεί είναι ότι θα καλούνται να αποδείξουν διετή μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 34 χρόνια. «Δημιουργείται μια βάση θα μας δηλώνει καταρχήν ο απόδημος Έλληνας ότι θα θέλει να ψηφίσει και επιθυμεί να ψηφίσει στον τόπο κατοικίας του μπορεί να προσκομίσει δικαιολογητικά, θα υπάρχει μηχανισμός και ηλεκτρονικής ανάκτησης όπου αυτό είναι εφικτό, για να αποδεικνύει την διετή κατοικία», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι περίπου 300 χιλιάδες απόδημοι θα εγγραφούν υπογραμμίζοντας, όμως, ότι είναι πολύ δύσκολες αυτές οι εκτιμήσεις, διότι δεν γνωρίζουμε πόσοι πληρούν το κριτήριο της διετίας και θα φανεί από την ενεργοποίηση λειτουργίας της πλατφόρμας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες τοποθετήσεις Πολάκη και Κατρούγκαλου αναφορικά με τους απόδημους, ο κ. Βορίδης είπε ότι «ετοιμάζουν τον εαυτό τους για μεγάλη ήττα και θέλουν να το δικαιολογήσουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ