Βουλή- πρόταση μομφής: Αντιπαράθεση για τη δήλωση Χρυσοχοϊδη

Βουλή- πρόταση μομφής: Αντιπαράθεση για τη δήλωση Χρυσοχοϊδη

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση στην ολομέλεια, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας συζήτησης της πρότασης μομφής, για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εθνικισμό με τα 12 μίλια.

Στο κλίμα αυτό συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή η συζήτηση της πρότασης μομφής, εν αναμονή της ομιλίας των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής 'Αμυνας και των πολιτικών αρχηγών.

Δ. Μαρκόπουλος: εθνικισμός δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια

«Εθνικισμός είναι η λαϊκίστικη εργαλειοποίηση των θεμάτων της πατρίδας μας. Αυτό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας", είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος που απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: "Πιστεύετε τώρα σοβαρά ότι ο ελληνικός λαός έχει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος της επέκτασης στα 12 μίλια, κύριε Ραγκούση; το πιστεύετε σοβαρά; Τον κ. Βαλντέν, τον κ. Φίλη τους ακούσατε τι είπανε; Ο κ. Βαλντέν που μας τον περιφέρατε εδώ πέρα ως τρόπαιο διεύρυνσης στην κεντροαριστερά, έλεγε ότι ‘πρόκειται για ανεύθυνη δημαγωγία'. Αυτά έλεγε, αυτοί είναι οι σύντροφοί σας».

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν περιορίστηκε σε αυτό. «Εθνικισμός», είπε, «δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης της Ελλάδας στα 12 μίλια. Προσωπικά, αυτή τη γραμμή τη χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας, κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από αυτή τη γραμμή. Οι νεοδημοκράτες όλοι είμαστε ενωμένοι σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οτιδήποτε άλλο είναι περιττό».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη ενέργεια από τη Γαλλική ενέργεια για να σημειώσει: «ενδεχομένως κάποιου τέτοιου είδους ενέργειες να μας εμπνεύσουν και να δούμε και εμείς τέτοιου είδους ενέργειες, σε ό,τι αφορά στην ανάκληση του πρεσβευτή μας από την Τουρκία. Είναι πράγματα που όλα εξετάζονται».

«Να σας θυμίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ: στις 15.12.2017 περιπολικό του τουρκικού ναυτικού εκτελεί πυρά στο Φαρμακονήσι, επί της δικής σας διακυβέρνησης. Στις 29 Ιανουρίου 2017 υπάρχουν στα Ίμια παρεμβάσεις τουρκικές, στις 15.2.2018 εμβολισμός πλοίου του ελληνικού Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. Τα ξεχνάτε όλα αυτά διότι υποτίθεται οι Τούρκοι δεν τα έκαναν αυτά με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, προφανώς είχαν φοβηθεί και δεν έκαναν τέτοιου είδους πράξεις», είπε επίσης ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ν. Παππάς: ο ελληνικός λαός περιμένει μια συγνώμη

Για αποτυχία της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. "Να σας πληροφορήσουμε ότι αυτό που φαίνεται από τη Ρόδο δεν είναι το ‘Καλυψώ' του Υβ Κουστώ που φτιάχνει κάποιο ντοκιμαντέρ. Είναι το Όρουτς Ρέι που συνοδεύεται από τουρκικά αλιευτικά. Νομίζαμε εμείς ότι ήταν ακραία η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη που είπε ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια. Αλλά ω του θαύματος-και δεν τον έχουμε ακούσει να το διορθώνει- ο κ. Χρυσοχοϊδης, είπε ότι το παραπάνω από τα 6 μίλια είναι εθνικισμός", είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να διορθωθεί αυτή η δήλωση διότι πρέπει να καταλάβετε ότι τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, τις παρακολουθούν και από την απέναντι πλευρά. Σκεφτείτε τι προηγούμενο διαμορφώνεται. Περιμένει όλος ο κόσμος μια διευκρίνιση, μια συγνώμη, μια αλλαγή στάσης και μάλιστα από μια παράταξη που υπερακόντισε σε αυτό το σπορ, στην προσπάθεια της δικής μας κυβέρνησης να περάσει την πολύ θετική για τα εθνικά συμφέροντα, συμφωνία των Πρεσπών».

Δ. Αυγέρη: σε γραπτή ομιλία η δήλωση Χρυσοχοϊδη

«Μέλος της ελληνικής κυβέρνησης αποκαλεί εθνικισμό τα 12 ναυτικά μίλια", ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη που παρατήρησε ότι η ομιλία που έκανε λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν από στήθους αλλά τη διάβαζε από γραπτό κείμενο. "Ο κ. Χρυσοχοϊδης αν ήθελε να κουμπώσει τη λέξη εθνικισμό σε κάποια φωτογραφία και όχι στα 12 ναυτικά μίλια, θα είχε την ευκαιρία να τη βρει μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι απών βουλευτής που μίλησε σήμερα εδώ και έκανε την πιο εθνικιστική ομιλία που θα μπορούσε να κάνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και φαντάζομαι ότι η ΝΔ δεν είναι υπερήφανη γι΄αυτό», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ