Boυλή: Aναμένεται κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα - Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών και η σκληρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Boυλή: Aναμένεται κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα - Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών και η σκληρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Οι προτάσεις της κυβέρνησης

H σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί σε κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε μία δύσκολη περίοδο για τους πολίτες, τη στιγμή που τα σενάρια για πρόωρες κάλπες φουντώνουν. Παράλληλα, αναμένται να περιγράψει αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που ελήφθησαν για τη στήριξη των πολιτών, ενώ θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για όσο χρειαστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, αναμένται να αναφερθεί κυρίως στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αλλά παράλληλα θα παραμείνει και στη ρητορική του ότι η μεσαία τάξη και όχι μόνο «γονατίζει» από την ακρίβεια. Εντός αυτού του πλαισίου, είναι πιθανό ο ίδιος να πιέσει τον πρωθυπουργού για την ημερομηνία των εκλογών, να κάνει αναφορά στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην υπόθεση Novartis.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που προκληθεί από τον Τσίπρα αναφορικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε την Τρίτη ενδεικτικά σε σχέση με τις κυβερνητικές προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τη σημασία που έχουν για την κοινωνία ότι:«τα σημαντικά κονδύλια τα οποία κατευθύνουμε σε δράσεις όπως η κατάρτιση των ανέργων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή προγράμματα οριζόντιας εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» από το οποίο ωφελούνται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τα μη προνομιούχα, καθώς έχουν ειδική πρόσβαση στο πρόγραμμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS