Βρούτσης: H δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί

Βρούτσης: H δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί

«Τo θετικό ισοζύγιο του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" για το μήνα Αύγουστο 2020 επιβεβαιώνει ότι τα έκτακτα μέτρα, που λάβαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας έως σήμερα, συγκράτησαν το ισχυρό "κύμα" των απολύσεων, που έπληξε άλλες χώρες και λειτούργησαν ως ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η αγορά εργασίας από την ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ενισχύοντας την αγορά εργασίας με σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία και διευκολύνσεις ως προς τον τρόπο παροχής της εργασίας» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, «μέτρα, όπως οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, οι άδειες ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", η κάλυψη μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικών εισφορών) σε πληττόμενους κλάδους, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην πλήρη απασχόληση, η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας, η μείωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τους εποχικά εργαζόμενους και τα νέα δυναμικά προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για ενίσχυση της απασχόλησης, λειτούργησαν ως ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους ανέργους τη δύσκολη αυτή περίοδο. Η παραπάνω δέσμη μέτρων θα ενισχυθεί, θα διευρυνθεί και θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η αύξηση της ανεργίας το μήνα Ιούνιο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο 18,3 %, "επιστρέφει" την αγορά εργασίας στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2019 (18,4%), ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας. Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας, που είχε ήδη ξεκινήσει, "φρέναρε", λόγω του παρατεταμένου lockdown και της καθυστερημένης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα. Ωστόσο, η αποκλιμάκωση της ανεργίας αναμένεται να επανέλθει το 2021 με την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Για το μήνα Αύγουστο, το ισοζύγιο διαμορφώθηκε στις +4.342 θέσεις εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στο 51,23%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS