Βρούτσης: Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση 120 δόσεων, δεν θα υπάρξει άλλη

Βρούτσης: Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση 120 δόσεων, δεν θα υπάρξει άλλη

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση 120 δόσεων γι΄αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ακόμη πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά. Μάλιστα, προκειμένου να δώσει έμφαση ότι η ρύθμιση 120 δόσεων που θα έρθει τώρα θα είναι η τελευταία, απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντάς τους «το λέω, επωφεληθείτε τώρα από την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

Εντωμεταξύ, στις αλλαγές τις 120 δόσεις που θα φέρει η κυβέρνηση αναφέρθηκε χθες και ο Κυριάκος Μητσάκης κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει πιο πιο ευνοϊκή με στόχο να μπουν σε αυτήν περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές αλλά και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται, ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή.

Συγκεκριμένα:

- Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
- Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
- Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
- Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
- Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ