Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (Ζωντανή εικόνα)

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (Ζωντανή εικόνα)

Ξεκίνησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το κυβερνητικό επιτελείο να διατηρεί την πολιτική αυτή παράδοση, τηρώντας ωστόσο αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης.

Δείτε ζωντανά


Στον απόηχο των χθεσινών εξαγγελιών ύψους 6,8 δισ. ευρώ στην οικονομία, αλλά και με την προώθηση 6 εμβληματικών δράσεων για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει διεξοδικά το “σχέδιο εθνικής αυτοπεποίθησης”, το οποίο θα ξεδιπλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και το πρόγραμμα 12 θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα εξελίσσονται παράλληλα στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Παρά τις ανατροπές που έφερε στα διεθνή δημοσιονομικά δεδομένα ο κορωνοϊός, ο Πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε γενναίες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις, με κυριότερη την αναστολή της έκτακτης εισφοράς, ενώ ανακοίνωσε την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους τον επόμενο μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα θα δοθούν από τον κ. Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες τόσο για τις οικονομικές εξαγγελίες, όσο και για τα ζητήματα άμυνας.

Παράλληλα, με 6 πρωτοβουλίες πλήρους αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβάνοντας ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στους εξοπλισμούς όλων των όπλων, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την μετάβαση σε μια νέα εποχή για την εθνική ασφάλεια, η οποία φέρει έντονη τη γαλλική σφραγίδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα, αλλά και στο κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ