Κασσελάκης: «Όλα ή τίποτα, κάλπες 10 Μαρτίου» -Γεροβασίλη: «Αν θέλεις εκλογές σε 10 μέρες κάντες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις»

Κασσελάκης: «Όλα ή τίποτα, κάλπες 10 Μαρτίου» -Γεροβασίλη: «Αν θέλεις εκλογές σε 10 μέρες κάντες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις»

Μετωπική σύγκρουση Στέφανου Κασσελάκη και Όλγας Γεροβασίλη στο κλείσιμο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την ψηφοφορία για το εάν θα γίνουν εκλογές.

Καθαρές λύσεις και λύτρωση, με εκλογές στις 10 Μαρτίου, ζήτησε από το Συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης. Η Όλγα Γεροβασίλη του ζήτησε να πάρει πίσω την πρόταση και το «βρείτε μου αντίπαλο». Σε κάθε περίπτωση, αν επιμείνει, να μην γίνουν οι εκλογές Αν θέλεις εκλογές σε 10 μέρες καν'τες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις» του είπε. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές» ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης.

Παράλληλα, ο Σ. Φάμελλος με τον Ν. Παππά και τον Γ. Τσίπρα κατέθεσαν πρόταση συμβιβασμού: Να μην γίνουν εκλογές προέδρου και να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη. Οι τρεις προτάσεις μπαίνουν σε ψηφοφορία.

Στην ομιλία του. ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανιδιοτέλεια όσων μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνει η ψηφοφορία, επεσήμανε ότι «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών»

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα. Ναι, αλλά με τα χέρια λυτά, όχι δεμένα. Λύτρωση τώρα απέναντι σε ό,τι σου καίει την ψυχή. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Καθαρές λύσεις».

Ο κ. Κασσελάκης επετέθη στην εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι κάποιοι έχουν ατζέντα ήττας». «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από απόφαση αναβολής εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου. Την Πέμπτη μπήκα στεναχωρημένος αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να μείνω κομματάκια;» τόνισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρότεινε να ψηφίσει το συνέδριο ότι : δεν χρειάζεται νέα εκλογή, το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και να προχωρήσει με αλλαγή εκλογικού

Το γάντι σήκωσε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε από τον Στ. Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές.

«Αν ανακαλέσεις το βρείτε μου αντίπαλο, σταματάμε εδώ. Σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν νομίζει κάποιος ότι πήρε λευκή επιταγή, κάτι δεν κατάλαβε καλά. Στέφανε, αν θέλεις εκλογές σε 10 ημέρες, κάν τες μόνο σου να δούμε τι θα πάρεις».

Κασσελάκης: Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές.

Δείτε live την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

Γιώργος Βασιλειάδης: Είμαι υπέρ της λύσης της εκλογής προέδρου

Μιλώντας νωρίτερα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης, τάχθηκε υπέρ της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου: «Οι στιγμές είναι ιστορικές και πρέπει να απαντήσουμε σήμερα χωρίς να προσπαθήσουμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να βάζουμε συνεχώς νέες προθεσμίες» είπε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Έχω σχέση ειλικρίνειας με τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε να είναι ειλικρινείς, ξεκάθαρες, για να μπορέσουμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Είμαι υπέρ της λύσης της εκλογής. Η ιστορία δεν μπορεί να γραφεί από σιωπηλούς. Οφείλω να καταγράψω το έλλειμμα στρατηγικής που έθεσε και ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή του. Να βγούμε πιο δυνατοί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα».

Ακόμη, ο κ. Βασιλειάδης, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες κατά της Όλγα Γεροβασίλη, που ακούστηκαν χθες, όταν ανακοίνωνε «παρούσα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: ««Δεν τιμά τον χώρο μας και την ιστορία μας ο μη σεβασμός στην αντίθετη άποψη ακόμα και αν δεν συμφωνούμε. Είναι συστατικό στοιχείο του κόμματός μας και της ιστορίας μας. Χωρίς αυτό θα είμαστε κάτι άλλο»..

Νοτοπούλου: Μετά την αποχώρηση Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε παρατεταμένη κρίση

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε και να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Το κόμμα μας μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση» σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα του Συνεδρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ