Δένδιας: Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε - Tι είπε για τα όσα έλαβαν χώρα στη Λιβύη

Δένδιας: Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε - Tι είπε για τα όσα έλαβαν χώρα στη Λιβύη

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλάει για πρώη φορά για όσα διαδραματίστηκαν στην Τρίπολη και για την απόπειρα της μεταβατικής κυβέρνησης να τον παγιδεύσει διπλωματικά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, τόνισε πως δεν τηρήθηκε η συμφωνία που είχε κάνει με τον Μένφι και πως η απόφαση για άμεση αναχώρηση από την Τρίπολη «δεν είναι θέμα μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας».

«Ο Μένφι μάς ζήτησε να πάμε στην Τρίπολη. Συμφωνήσαμε σαν προσωπική παραχώρηση σε αυτόν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν επίσημες επαφές ή επαφές με την προσωρινή κυβέρνηση. Θα πηγαίναμε, θα τον βλέπαμε, θα φεύγαμε. Το γεγονός ότι εμφανίστηκε η Μανγκούς σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία» ανέφερε.

Όσον αφορά στην επικοινωνία της Γαλλίας με την κυβέρνηση της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως «το θέμα είναι ότι για όλους ισχύει ότι έχει περιορισμένη εντολή η κυβέρνηση. Δεν μπορεί δηλαδή να υπογράφει συμφωνίες, αλλά τολμώ να πω και περιορισμένη χρησιμότητα. Και το δεύτερο είναι πως αυτές οι κυβερνήσεις δεν είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν τη δική μας πραγματικότητα που είναι το δεύτερο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Κακά τα ψέματα η τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει συμφωνίες από εμάς προήλθε. Και εργαστήκαμε πάρα πολύ στο πλαίσιο των HE για να έρθει αυτό».

«Επομένως δεν είναι θέμα μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας η απόφαση για άμεση αναχώρηση από την Τρίπολη με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Και το άλλο είναι ότι υπάρχει μια κατανόηση με τους Αιγύπτιους οι οποίοι δεν θέλουν ουσιασικές επαφές με την κυβέρνηση Ντμπέιμπα» λέει .

Παράλληλα, αναφερόμενος στους Αιγύπτιους είπε: «Λένε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να κάνει εκλογές. Και όχι μόνο δεν κάνει εκλογές υφαρπάζει την παραμονή της εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης και υπογράφει και με τους Τούρκους. Ε, δεν γίνεται...».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ