Δένδιας: Επιβεβαιώνει το χτύπημα στο προξενείο στη Μαριούπολη - Αναζητείται διέξοδος για το προσωπικό

Δένδιας: Επιβεβαιώνει το χτύπημα στο προξενείο στη Μαριούπολη - Αναζητείται διέξοδος για το προσωπικό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ουκρανό ομόλογό του Δμίτρο Κουλέμπα, ύστερα από το χτύπημα που δέχθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter o κ. Δένδιας ζήτησε «την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση».

Ο Δένδιας ζητά από τους Ουκρανούς να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού του προξενείου, καθώς το κτίριο του ΟΑΣΕ δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

Επίσης ζητήθηκε οι Ουκρανοί να συνεργαστούν με τον πρόξενο για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι εκκένωσης ομογενών, γεγονός πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση. Ο Κουλέμπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για κάτι.

Νωρίτερα οι πληροφορίες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρόξενος της Ελλάδας, Μανώλης Ανδρουλάκης είναι μέχρι στιγμής ασφαλής και καλά στην υγεία του, βρίσκεται στο καταφύγιο και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Το χτύπημα έγινε μάλιστα την ώρα που στην πόλη είχε κηρυχθεί κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι της περιοχής. Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωιεί ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ