Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό - Η ιστορία δεν ξαναγράφεται

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό - Η ιστορία δεν ξαναγράφεται

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

«Η Σύνοδος χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί, σε μια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η συμμετοχή των ξένων ηγετών στη Σύνοδο αποδεικνύει τη σημασία της για όλες τις πλευρές, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μας», επεσήμανε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ευαίσθητη αυτή περιφέρεια από ζώνη έντονων αντιθέσεων πρέπει να εξελιχθεί σε περίοδο δημιουργικών συνθέσεων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «κοινή επιδίωξη είναι η ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης των πηγών και η ανακούφιση των πολιτών από τις ανατιμήσεις».

«Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώπιον του Σαρλ Μισέλ και των ηγετών της Ν.Α. Ευρώπης, μίλησε με νόημα για το απαραβίαστο των συνόρων για να σημειώσει με έμφαση: «Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί τα σύνορα, επάνω στα οποία δομήθηκε ο σύγχρονος κόσμος».

Και κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης: «Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα».

Μίλησε ακόμη για το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης αλλά και την ανάγκη να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων.

Θα ακολουθήσει δείπνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

Oι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε η Συνοδος Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε έξω από την αίθουσα της Συνόδου τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ν.Α Ευρώπης και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ακολούθησε η οικογενειακή φωτογραφία και μετά το καλωσόρισμα του Ελληνα πρωθυπουργού άρχισε η Σύνοδος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ