ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO στην Α’ Θεσσαλονίκης: Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ – Δημοφιλέστεροι πολιτικοί οι Κ. Γκιουλέκας και Κ. Νοτοπούλου

Προβάδισμα 6,4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη δημοσκόπηση του Βαρόμετρου Αυτοδιοίκησης της GPO εξετάστηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης και αξιολογήθηκε το έως τώρα έργο της δημοτικής Αρχής, οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, καθώς και οι επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα.

Παράλληλα, μετρήθηκαν οι διαθέσεις της κοινής γνώμης της Α’ Θεσσαλονίκης, έναντι των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, αλλά και οι δημοφιλίες των πολιτικών προσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύονται στην συμπρωτεύουσα.

dimoskopisi gpo thessalonik 1

Ειδικότερα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Α’ Θεσσαλονίκης, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 6,4%, καθώς στο ερώτημα, αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε, το 31,5% δήλωσε Νέα Δημοκρατία, το 25,1% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,2% ΚΙΝ.ΑΛ., το 6,0% ΚΚΕ, το 6,3% Ελληνική Λύση, το 3,9% ΜέΡΑ25, το 5,6% δήλωσε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, το 2,6% Λευκό / Ακυρο, το 1,1% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε, ενώ το 11,7% των ερωτηθέντων δήλωσε Δεν ξέρω / Δεν έχω αποφασίσει. Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (47,7%), δεύτερος ο Σταύρος Καλαφάτης (38,8%) και τρίτη η Ελενα Ράπτη με 38,4%. Στον ΣΥΡΙΖΑ τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Κατερίνα Νοτοπούλου (58,3%), Χρήστος Γιαννούλης (41,7%) και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (38,9%).

Μέτρηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

dimoskopisi gpo thessalonik 2

Αύριο θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της GPO που αφορά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης της Α’ Θεσσαλονίκης για το έως τώρα έργο της δημοτικής Αρχής, τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, καθώς και τις επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα.

dimoskopisi gpo thessalonik 3

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS