Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος της ΝΔ και σταθερό διψήφιο ποσοστό -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πτώση για την Πλεύση

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος της ΝΔ και σταθερό διψήφιο ποσοστό -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πτώση για την Πλεύση

Ανοδο καταγράφουν τα ποσοστά της ΝΔ (24,3%) στη δημοσκόπηση της Interview για το politic.gr.

Το ΠΑΣΟΚ (11,5%) αν και επέστρεψε στη δεύτερη θέση, ωστόσο δεν φαίνεται να ενισχύεται ουσιαστικά, αλλά επωφελείται από τη μικρή πτώση της Πλεύσης Ελευθερίας (11,0%).

Η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ παραμένουν σε σταθερή τροχιά στο 8% και 7% αντίστοιχα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 4%, το Κίνημα Δημοκρατίας στο 3,9%, η Φωνή Λογικής στο 3,4%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,4% και η ΝΙΚΗ 3,2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξάνεται κατά 2,1 μονάδες.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος τα κόμματα συγκεντρώνουν τα παρακάτω ποσοστά:

  • ΝΔ: 29,0%
  • ΠΑΣΟΚ: 13,2%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 12,8%
  • Ελληνική Λύση: 8,9%
  • ΚΚΕ: 7,9%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 4,8%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 4,2%
  • Νίκη: 4,0%
  • Φωνή Λογικής: 3,9%
  • ΜέΡΑ25: 3,6%
  • Νέα Αριστερά: 1,5%
  • Σπαρτιάτες: 1,2%
  • Αλλο: 5,0%

Το εκλογικό ταβάνι των κομμάτων

Αναφορικά με το εκλογικό ταβάνι των κομμάτων, η ΝΔ βρίσκλεται στο 35%, το ΠΑΣΟΚ στο 18,5%, η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να έχει φτάσει κοντά στα όριά της (14,9%) και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 10%.

Σταθερό προβάδισμα για τον Κ. Μητσοτάκη

Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται για τη διακυβέρνηση της χώρας με διαφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (29,7%), ακολουθεί ο «κανένας» (27,3%).
Στη συνέχεια βρίσκονται οι Ζωή Κωνσταντοπούλου (9,4%), ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,7%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (6,3%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (5,2%), ο Στέφανος Κασσελάκης (5,0%), ο Σωκράτης Φάμελλος (3,9%), Δημήτρης Νατσιός (1,6%), η Αφροδίτη Λατινοπούλου (1,5%), ο Αλέξης Χαρίτσης (1,4%) και ο Βασίλης Στίγκας (1%).

Τι λένε οι πολίτες για μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για συνταξιούχους και ενοικιαστές το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 36% που τα κρίνει θετικά. Το 69% των πολιτών θεωρεί ότι τα χρήματα για τις παροχές προέρχονται από την υπερφορολόγηση, ενώ το 21% αποδίδει τα ποσά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Πηγή: politic.gr

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2025 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ