Δημοσκόπηση: «Κατεδαφίζουν» τον Τσίπρα οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα-Μιωνή κατά Παππά

Δημοσκόπηση: «Κατεδαφίζουν» τον Τσίπρα οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα-Μιωνή κατά Παππά

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Alpha εξηγεί την τεράστια διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αποκαλυπτική για το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα-Μιωνή κατά Παππά.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης παρουσιάστηκε από τον Alpha χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ανέδειξε μια διαφορά 21,2 μονάδων υπέρ της ΝΔ η οποία μάλιστα συγκεντρώνει ποσοστό 421,6%, πάνω από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές, έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σύνολο των πολιτών, πάνω από έξι στους 10 (ποσοστό 65,2%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι μόλις 33,9% που την κρίνουν αρνητικά.

d1

Μάλιστα, σχεδόν ένας στους 4 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (39,7%) την κρίνει θετικά, όπως και πάνω από 8 στους 10 (83,7%) των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και φυσικά το 91,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

d2

Στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά μπροστά με το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υπολείπεται κατά πολύ καθώς τον προτιμά μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων.

d3 2

Μάλιστα, το 18,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη ως καλύτερο πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα.

d4

Για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αφού το 52,6% των πολιτών θωρεί ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Το 26,7% δηλώνει «περίπου τα ίδια», ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

d5

Στο κρίσιμο κομμάτι των συσπειρώσεων, η ΝΔ εμφανίζεται... μπετόν καθώς εμφανίζει μια ισχυρότατη συσπείρωση της τάξης του 86%.

d6

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση μόλις 60%, ενώ 11,6% των ψηφοφόρων του φεύγει και πηγαίνει στη ΝΔ! Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό περίπου 4% του εκλογικού σώματος. Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ «αιμορραγεί» ένα 3,6% που το κερδίζει το ΚΙΝΑΛ και ένα 4,4% προς άκυρο, λευκό ή αποχή.

Αν συνυπολογίσει κανείς αυτό το 4% που πηγαίνει από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, μαζί με το γεγονός ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα χάνει επίσης ένα 4%, τότε εξηγείται η χαώδης διαφορά των δύο κομμάτων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα ως προς τον αντίκτυπο που είχαν στο εκλογικό σώμα οι αποκαλύψεις Μιωνή-Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 57,2% λέει πως είχε αντίκτυπο έναντι μόλις του 24,6% που απαντά όχι και μάλλον όχι.

Ως προς την οικονομία, το 52,2% ρίχνει ευθύνες στην πανδημία του κορωνοϊού, Μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση. Ευρωπαϊκή Ένωση και παράγοντες της αγοράς βρίσκονται στις επόμενες θέσεις.

Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία για τις απολύσεις, την υγεία και το εισόδημα.

YN 2020 07 16 22.31.37

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS