Δημοσκόπηση Marc για ευρωεκλογές: Πρωτιά της ΝΔ με 16,3 μονάδες -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, λίγο πάνω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc για ευρωεκλογές: Πρωτιά της ΝΔ με 16,3 μονάδες -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, λίγο πάνω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,7% και ΠΑΣΟΚ 13,4%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες και η ΝΙΚΗ με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,3%, η Νέα Αριστερά με 1,9%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

marc euroekloges.jpg

marc euroekloges1 0.jpg

Η εκτίμηση αποτελέσματος με σύγκριση των ποσοστών σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές.

marc ektimisi.jpg

marc ektimisi1.jpg

marc ektimisi2.jpg

marc ektimisi3.jpg

Σχετικα με τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το 56,1% των ερωτηθέντων δείχνει να είναι θετικό, ενώ το 40,9% αρνητικό.

marc mi kratika panepistimia.jpg

marc mi kratika panepistimia1.jpg

marc mi kratika panepistimia2.jpg

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες, οι συμμετέχοντες κατά 42,4% βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση.

marc axiologisi kibernisi.jpg

Για το ποιο κόμμα ασκεί πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, το 15,7% απάντησε το ΠΑΣΟΚ και 9,8% το ΚΚΕ, ενώ τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%. Την ίδια στιγμή, το 50,5% απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

marc ousiastiki antipoliteusi.jpg

marc ousiastiki antipoliteusi1.jpg

Στο ζήτημα της ακρίβειας και σε ερώτηση «πού οφείλεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην αγορά;» οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι κατά 39% φταίει η κερδοσκοπία επιχειρήσεων και τα καρτέλ, 24,9% φταίει η κυβερνητική πολιτική και 24,5% ευθύνεται η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση των πρώτων υλών, ενώ το 10,8% αποδίδει τις ανατιμήσεις σε ελλιπείς ελέγχους στην αγορά.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η συντριπτικmarc akriveia.jpgή πλειοψηφία απάντησε ότι επιλέγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ, ενώ περίπου 2 στους 3 θεωρούν ότι τα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση δεν θα καταφέρουν να ρίξουν τις τιμές.

marc idiotiki etiketa.jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ