Διπλωματικές πηγές: Στο Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας έπειτα από πρόσκληση του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς

Διπλωματικές πηγές: Στο Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας έπειτα από πρόσκληση του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς

Πραγματοποιήθηκε χθες τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σέρβου Πρόεδρου, Αλεξάντερ Βούτσις και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επικοινωνίας, ο Σέρβος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να μεταβεί σήμερα στο Βελιγράδι.
Ο Υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσει σήμερα ανωτέρω επίσκεψη, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Σέρβο Πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι, (σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Πρίστινα -12.03.23) εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης από την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, ύστερα και από τη συμφωνία η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα (18.03.23).

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσις, καθώς ο τελευταίος θα βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Σερβίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ