Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου -Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ απέναντι, στο Κας

Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου -Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ απέναντι, στο Κας

Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Τη στιγμή που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτανε στο νησί, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ από το Κας όπου πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη σημείωνε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα.

Υποδοχή Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο

Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Η ΠτΔ και θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.





Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ απέναντι, στο Κας

Την ίδια ώρα, στο Κας (Αντίφιλο) βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ,

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από την επίσκεψη του Ακάρ στο Κας, υποστηρίζοντας ότι στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός τάχθηκε σε δηλώσεις του υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο» για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που δύο 24ωρα νωρίτερα απειλούσε την Ελλάδα «να σωπάσει για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων». Και αναφερόμενος στην επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είπε ότι «περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας, για να ξεκινήσουμε τον διάλογο».

 

 

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1305055878748532737?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305055878748532737%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Faifnidiastiki-episkepsi-akar-sto-kas-apenanti-apo-kastelorizo-zita-dialogo-me-tin-ellada

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ