Εκλογές 2023: Οι «celebrities» που δεν πήραν ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί που τα κατάφεραν - Απέτυχε να εκλεγεί ο Μιθριδάτης - Σάρωσαν η Διγενή και η Ραλλία

Εκλογές 2023: Οι «celebrities» που δεν πήραν ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί που τα κατάφεραν - Απέτυχε να εκλεγεί ο Μιθριδάτης - Σάρωσαν η Διγενή και η Ραλλία

Θα μπορούσε να είναι δείγμα ωριμότητας του εκλογικού σώματος η μη υπερψήφιση των «celebrities» σε αυτές τις εκλογές, καθώς οι περισσότεροι έμειναν εκτός Βουλής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τους «τσουβαλιάζουμε» όλους αδιακρίτως ως πρόσωπα που δεν θα πρόσφεραν στα κοινά.

Η Νόνη Δούνια, παραδείγματος χάριν, βουλευτής ΝΔ Α ́ Πειραιώς είναι από τους διάσημους που με την παρουσία τους και το έργο τους συνέβαλαν θετικά στον δημόσιο βίο. Και καθώς αναφερόμαστε στην κυρία Δούνια, θα πρέπει να μπει κάποιος αστερίσκος όσον αφορά τους υποψηφίους της ΝΔ, καθώς στις δεύτερες εκλογές, που δεν θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, και αν φυσικά το κυβερνών κόμμα διατηρήσει αυτή τη θριαμβική εκλογική επίδοση, τότε αρκετοί που τώρα μένουν εκτός Βουλής ενδέχεται να κερδίσουν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ποιοι απέτυχαν να εκλεγούν

Ο γνωστός, πάντως, και μη εξαιρετέος Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου από τα Ημισκούμπρια, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, δεν πρέπει να τρέφει ελπίδες, όπως και ο συνυποψήφιός του στον Βόρειο Τομέα της Β ́ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια απέτυχε να εκλεγεί και η σεναριογράφος και συνεργάτιδα του Χάρη Ρώμα, Άννα Χατζησοφιά, ενώ στην Α ́ Αθηνών σχετικά χαμηλά βρέθηκε και η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου. Η Νόνη Δούνια, όπως αναφέραμε, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Πρώτοι στην Α ́ Πειραιώς με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος, ενώ δεν εξελέγη και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico, υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, δεν εξελέγη βουλευτής, όπως και η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου, η οποία επίσης κατέβηκε με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί παρότι είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2019.

Σε όλους αυτούς τους υποψήφιους να θυμίσουμε τον αδελφό του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, τον επίσης μουσικό και ερμηνευτή Ψαραντώνη, που ήταν υποψήφιος στην τελευταία και τιμητική θέση στο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, τον Σπύρο Μπιμπίλα που είχε κατεβεί με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας και τους τρεις σωματοφύλακες από το Κίνημα των Φτωχών, Παύλο Κοντογιαννίδη, Χρήστο Βαλαβανίδη και Ηλία Λογοθέτη.

Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Αντιθέτως, στη Βουλή μπαίνουν η πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α ́ Θεσσαλονίκης, που ήρθε δεύτερη σε σταυρούς πίσω από την Κατερίνα Νοτοπούλου, και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, ενώ και η Ραλλία Χρηστίδου στον Νότιο Τομέα Αθηνών τα κατάφερε να επανεκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ