Εκλογές 2023 - Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Εκλογές 2023 - Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Ασπίδα προστασίας κατά του συντρόφου της, Διαμαντή Καραναστάση, ύψωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακόμα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τόσο τον υποψήφιο βουλευτή Σπύρο Μπιμπίλα όσο και τον έτερο υποψήφιο βουλευτή Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο προσωπικός της γυμναστής.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα τρία πρόσωπα τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής εξαιτίας των θέσεων που πήραν στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 97 του Κανονισμού της Βουλής, μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελεύθερα, όχι, δηλαδή, μόνο ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 97 της Βουλής αναφέρει τα εξής: «…Με εξαίρεση την παράγραφο 4 του άρθρου 143, οι πρώην πρωθυπουργοί, που διετέλεσαν βουλευτές και αρχηγοί κόμματος σε κυβερνήσεις που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και δεν μετέχουν στην κυβέρνηση, ακούγονται όποτε ζητήσουν τον λόγο για χρόνο ίσο με αυτόν που διατίθεται κάθε φορά στους αναπληρωτές εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων για την πρωτολογία τους. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι διατελέσαντες πρόεδροι της Βουλής».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι θα παρεμβαίνει στις ακροάσεις φορέων πριν από την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν την κοινωνία και συμπλήρωσε πως θα συμμετέχει με δύο ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων (η μία εξ αυτών θα είναι η δική της, καθώς μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις ως πρώην πρόεδρος της Βουλής).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ