Εκλογές 2023: Κόπηκε πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο

Εκλογές 2023: Κόπηκε πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο

Έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου από τον Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

Και αυτή τη φορά ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στο νομικό τρικ του Ηλία Κασιδιάρη και «έκοψε» τον συνδυασμό ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία». Στο συνδυασμό συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Παράλληλα, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές 32 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη

Μετά το κόψιμο από τον Άρειο Πάγο, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία.»

Τα κόμματα που κόπηκαν

Από τις 44 συμμετοχές στις εκλογές οι 12 κόπηκαν. Πρόκειται για τα εξής κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, συνδυασμούς ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψήφιους:

  1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
  2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
  3. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
  5. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
  7. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  8. ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  9. ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
  10. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
  11. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  12. ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ