Εκλογές 2023: Γιατί η ΝΔ επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι… ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα - Η Πειραιώς εμφανίζει τον Ανδρουλάκη ως μια συνέχεια του Τσίπρα

Εκλογές 2023: Γιατί η ΝΔ επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι… ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα - Η Πειραιώς εμφανίζει τον Ανδρουλάκη ως μια συνέχεια του Τσίπρα

Το στρατηγικό πλαίσιο που θα του επιτρέψει να επαναλάβει τον εκλογικό άθλο της 21ης Μαΐου, σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής αυτή τη φορά, προκειμένου να επέλθει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μέσω του σχηματισμού μιας ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επικαιροποιεί εδώ και λίγα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές πως μια... ευρύχωρη πλειοψηφία είναι το «διαβατήριο», αλλά και αναγκαία προϋποτιθέμενη συνθήκη για την πραγμάτωση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Μάλιστα και μέσω της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε με σαφήνεια ότι «ζητώ μία ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. Μία σταθερή κυβέρνηση για την επόμενη μέρα είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές», επαναλαμβάνοντας ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα καθορίσει ποιος θα κατέχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση, αλλά ποιος θα κυβερνήσει αποτελεσματικά τον τόπο.

Διττή στόχευση

Για τους επιτελείς στην Πειραιώς η στόχευση είναι διττή:

  • πρώτον, η Νέα Δημοκρατία πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο του Κέντρου και
  •  δεύτερον, οφείλει να περιορίσει δραστικά την εκλογική επιρροή κομμάτων, κομματιδίων και κινήσεων στις δεξιές παρυφές της που κατέγραψαν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, ιδίως σε συγκεκριμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, συνεπικουρούμενα και από παραεκκλησιαστικούς κατά κύριο λόγο κύκλους.

«Κοπιάρει Τσίπρα»

Και είναι σαφές από τις πρώτες κιόλας επίσημες και μη τοποθετήσεις «γαλάζιων» στελεχών ότι η Πειραιώς εννοεί να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ως μία φυσική συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως η μόνη αυθεντική μεταρρυθμιστική δύναμη στον τόπο.

«Ο κ. Ανδρουλάκης, αν δεν τον άκουγα, αν διάβαζα μόνο αυτά τα οποία έλεγε, θα πίστευα ότι περίπου κοπιάρει τον κ. Τσίπρα. Τουλάχιστον, η χθεσινή του ομιλία ήταν μία κλασική αντι-νεοδημοκρατική ομιλία, η οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα τα οποία έρχονται από άλλες δεκαετίες, με έναν τελείως ρηχό πολιτικό λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε πως ύψιστες προτεραιότητες μίας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησής του είναι η αύξηση των μισθών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η διαρκής οικονομική στήριξη των πλέον ευάλωτων λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας. Επίσης, ιεράρχησε ως εμβληματική προγραμματική δέσμευση την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και πολιτικές για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας, ιδίως των παιδιών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ