Εκλογές 2023: Πώς διαγράφεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας την επόμενη ημέρα της κάλπης

Εκλογές 2023: Πώς διαγράφεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας την επόμενη ημέρα της κάλπης

Στο ενδεχόμενο να ανακτήσει η χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο αναφέρθηκε στο MEGA ο καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, τονίζοντας πως το κράτος και οι τράπεζες θα ωφεληθούν με το μικρό κόστος δανεισμού, ενώ εκτίμησε πως θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δικηγόρου Ορέστη Ομράν, η επενδυτική βαθμίδα θα καθυστερήσει και αναμένεται γύρω στο τέλος του 2023, ενώ τόνισε πως οι δαπάνες και τα κοινωνικά επιδόματα στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να ελέγχονται.

«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ της. Όσο περισσότερο ξοδεύουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό τόσο μεγαλώνει και η αναλογία του χρέους. Χρειάζεται συντήρηση των βασικών οικονομικών μεγεθών. Μετά τις εκλογές, όσο σχηματίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός, θα πρέπει να δούμε πως αυτά τα κοινωνικά επιδόματα μπορούν να μετουσιωθούν χωρίς να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», είπε.

Ο κος Λιαργκόβας εκτίμησε πως μέσα στο επόμενο έτος δεν θα υπάρχει η συντριπτική πλειονότητα των επιδομάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να μη βασίζεται στα επιδόματα, αλλά σε επενδύσεις και εξαγωγές, ενώ για τη μείωση των τιμών πρότεινε την εξέταση των επιμέρους αγορών από την κυβέρνηση ώστε να διαπιστωθούν που υπάρχουν προβλήματα και να δοθούν λύσεις με στόχο την ανακούφιση των πολιτών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ