Εκλογές 2023: Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι είναι χρυσή ευκαιρία να αυξήσουν και άλλο τα ποσοστά τους - Επίθεση Κωνσταντινόπουλου σε Τσίπρα

Εκλογές 2023: Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι είναι χρυσή ευκαιρία να αυξήσουν και άλλο τα ποσοστά τους - Επίθεση Κωνσταντινόπουλου σε Τσίπρα

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογική στρατηγική των επόμενων εκλογών.

Με δεδομένες «γκρίνιες», ανταγωνισμούς, στραβοπατήματα και συμμαχίες εντός των ψηφοδελτίων, η ομάδα Ανδρουλάκη, που είδε να επιβεβαιώνεται στη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναζητεί τρόπους προκειμένου να πείσει, ώστε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός ή κλίμα εσωστρέφειας, σημειώνοντας πόσο κρίσιμη είναι η συγκυρία και εφικτή η επιδίωξη έστω και οριακά το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τα ποσοστά του.

Στελέχη κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι το κόμμα πρέπει να επιδείξει ενότητα, αγωνιστικότητα, να εκπέμψει ένα νέο ήθος, μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές και να αποδείξει ότι δεν ελεεινολογεί τους ψηφοφόρους για τις επιλογές τους. Να τους πείσει ότι μπορεί να ασκήσει με ήπιο, «επαγγελματικό» και ρεαλιστικό τρόπο προγραμματική αντιπολίτευση, καλύπτοντας το κενό που θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο αυτός αναστοχάζεται για τον προσανατολισμό του, παλινωδώντας ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και τη ριζοσπαστική Αριστερά που αποδεδειγμένα έχει πολύ οριακή πολιτική απήχηση στην ελληνική κοινωνία.

«Το ΠΑΣΟΚ διαβάζει τους κοινωνικούς συσχετισμούς, οφείλει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να ενώσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και να το κάνει όχι πια με κενά συνθήματα, με φρούδες ελπίδες δεξιά και αριστερά, με λαϊκισμό ή ελιτισμό, αλλά με πρόγραμμα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Μια άλλη εκδοχή της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ για διεύρυνση της εκλογικής του απήχησης έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM: «Μιλάω εδώ και πολύ καιρό για 2.000.000 Ελληνίδες και Έλληνες που έχουν φύγει από τις κάλπες. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι μπορούμε να τους “επαναπατρίσουμε”, ουσιαστικά πείθοντάς τους ότι η δική μας η αντιπολίτευση θα είναι στιβαρή, μετρημένη και πάντα για το καλό της χώρας».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από την πλευρά του, έριξε στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για τη διαρροή κεντροαριστερών στη ΝΔ: «Με τον τρόπο που πολιτεύτηκε έστειλε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου στη ΝΔ και δικούς μας ψηφοφόρους. Πολλοί ψηφοφόροι μού είπαν ότι δεν μπορούμε να σας ψηφίσουμε γιατί φοβόμαστε όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Σε όλους λέμε ότι σήμερα είναι η ώρα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για έναν εναλλακτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ. Υπάρχουν άνθρωποι που πήγαν στη ΝΔ για να πλήξουν τον κ. Τσίπρα και άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αναζητούν λελογισμένη και αιχμηρή αντιπολίτευση. Εμείς θα μιλήσουμε για την αντιπολίτευση που θα κάνουμε, για τις προτάσεις μας και νομίζω ότι αυτό μπορεί να τραβήξει κόσμο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS