Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης: Σαρωτική η νίκη του με 68% - Πήρε 30.000 περισσότερες ψήφους από την Α' Κυριακή

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης: Σαρωτική η νίκη του με 68% - Πήρε 30.000 περισσότερες ψήφους από την Α' Κυριακή

Τον συνεγχάρη ο Γιώργος Παναδρέου που συγκέντρωσε 31,91% - Ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους η συμμετοχή στις εκλογές

Νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ύστερα και από την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τους 200.000 ψηφοφόρους.

Ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό. Στο 95% των ψήφων, που έχουν καταμετρηθεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 67,9% (132.309 ψήφοι), έναντι 32,1% (62.537 ψήφοι) του Γιώργου Παπανδρέου.

Την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%. Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους και ποσοστό 25,98%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους και 3,25%, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7946 ψήφους και 2,92%, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους και ποσοστό 2,94%.

Ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου ο θριαμβευτής των εκλογών.

Παράλληλα σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «μήνυμα ευθύνης για όλους» και προειδοποίησε: «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!». «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκης τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως νέος προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Του ζήτησε μάλιστα να κανονίσουν συνάντηση. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Από την Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ότι «η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». Παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μοναδικός νικητής η δημοκρατική παράταξη». «Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου έκανα τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν σήμερα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτόν τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας» είπε. Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε «να μετατρέψει τη μεγάλη νίκη σε νίκη της πατρίδας, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα». «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να είστε καλά» φώναξε κλείνοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS