Εκλογές: Ο χρησμός Μητσοτάκη για τον Όλυμπο «φούντωσε» τα σενάρια για τις 9 Απρίλη

Εκλογές: Ο χρησμός Μητσοτάκη για τον Όλυμπο «φούντωσε» τα σενάρια για τις 9 Απρίλη

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν κάτοικο του Κορυδαλλού για την ορειβασία στον Όλυμπο πρόσθεσε άλλο ένα στοιχείο στο πέπλο μυστηρίου γύρω από την ημερομηνία των εκλογών.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία του να ανέβει στον Όλυμπο τον Μάιο, «μετά τις εκλογές», όπως είπε, μία ατάκα που επιβεβαιώνει το σενάριο για πρώτες κάλπες στις 9 Απριλίου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του διαλόγου, εντάσσοντάς τον στο τρέξιμο ακόμα μιας περιοδείας.

Ωστόσο, οι κάλπες τον Απρίλιο εξυπηρετούν τον σχεδιασμό και τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, που επικεντρώνει το προεκλογικό αφήγημά του στην οικονομία και ιδιαίτερα στην αύξηση των μισθών και τους νέους.

Την πρώτη του μήνα θα έχει προηγηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο χειμώνας θα έχει περάσει με τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και η κυβέρνηση θα γνωρίζει τον ακριβή δημοσιονομικό χώρο ώστε να προχωρήσει σε νέες παροχές.

Την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά και η Τουρκία, όπου οι εκλογές κλείδωσαν για τις 14 Μαΐου και η ρητορική αντιπαράθεση με την Αθήνα θα ενισχύσει το αφήγημα για την ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα είναι ικανή να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε πρόκληση.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο πρωθυπουργός

Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός θα εστιάσει σε περιοδείες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, μειώνοντας την παρουσία του στο εξωτερικό στις απολύτως απαραίτητες, όμως ορισμένα από αυτά τα ταξίδια εκτιμάται ότι έχουν αντίκρισμα και στην προεκλογική προσπάθεια, με τη διεθνή παρουσία του πρωθυπουργού να του δίνει πόντους στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά, κυρίως, στην επόμενη μέρα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Εκεί ο πρωθυπουργός, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, καλώντας ακόμα περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η παρουσία εκεί όλων των μεγάλων παικτών της παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί το κατάλληλο βήμα που θα αξιοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη για την προώθηση του μεγάλου στόχου της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής της Intel, της Allianz, της AstraZeneca και της Coca Cola.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, τις πρωτοβουλίες για λύσεις στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια και τον ρόλο της ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS