Εκλογές 2023: Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών στην ανακοίνωση Μητσοτάκη για κάλπες στις 21 Μαΐου

Εκλογές 2023: Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών στην ανακοίνωση Μητσοτάκη για κάλπες στις 21 Μαΐου

Την ανάγκη της αλλαγής τονίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης μέσα από τις ανακοινώσεις τους για την ημερομηνία των εκλογών στις 21 Μαίου, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη ο λαός να αποφασίσει την αλλαγή.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκκινεί ουσιαστικά και επισήμως την προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που βρίσκονται ήδη εδώ και καιρό σε προεκλογική τροχιά, επισημαίνουν την ανάγκη για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ενώ καυτηριάζουν και τις προθέσεις της κυβέρνησης και την επιλογή για θερινή προεκλογική περίοδο.

Αλέξης Τσίπρας: Μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας

Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Όπως σημείωσε από την Λιβαδειά, όπου βρίσκεται, η χώρα δεν θα περάσει από δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, καθώς εκτιμά ότι ο ίδιος θα σχηματίσει κυβέρνηση.

«Την επόμενη κιόλας μέρα (των εκλογών), χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του από τη Λιβαδειά.


Ν. Ανδρουλάκης: O Μητσοτάκης ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησής του

Στο πρώτο σχόλιό του μετά την ανακοίνωση τής ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε:

«Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός, ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του» και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε. Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».


Δ. Κουτσούμπας: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός

 Στο «εκβιαστικό» δίλημμα «ακυβερνησία ή σταθερότητα» αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την πρώτη αντίδρασή του για την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαίου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας: «Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύτηκε από το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί "ακυβερνησίας ή σταθερότητας"», ενώ σημείωσε ότι «είναι το ίδιο δίλημμα που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή, που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια κι ανασφάλεια. Ωστόσο, ο λαός έχει πλέον συσσωρευμένη πείρα. Έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα "μιας χρήσης"».

 Και πρόσθεσε:

 «Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις να κάνουν το βήμα ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκαναν μέχρι τώρα. Να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που θα δυναμώνουν, αλλά και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Να προσέλθουν στις εκλογές με ένα και μόνο κριτήριο: Κανένας από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους. Όσο πιο αδύναμα τα κόμματα που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του».


Γιάνης Βαρουφάκης: «Μέσα στον Ιούλιο οι νέοι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν»

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι η απόφαση για τις εκλογές τον Μάιο, ήταν μια «ανάγκη» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς εκτιμά ο πρωθυπουργός σκόπευε να κάνει τις δεύτερες εκλογές μέσα στον Ιούλιο προκειμένου οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι εποχιακοί να μην μπορέσουν να ψηφίσουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μήνες τώρα  λέμε συστηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν τέλη Μαΐου, ανεξάρτητα από την τραγωδία των Τεμπών. Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά και ο λόγος τον οποίο τον λέγαμε, δεν είναι γιατί ήμασταν μάντεις, αλλά ξέραμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κάνει τις δεύτερες εκλογές μέσα στον Ιούλιο όταν οι νέοι μας και οι νέες μας, οι εργαζόμενοι ως εποχιακοί δε θα μπορούν να ψηφίσουν.

Καταγγέλλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είχε πάντοτε στόχο 500-600.000 νέους και νέες να τους στερήσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί ένα νέος, μια νέα από την Καβάλα, που δουλεύει ξενοδοχοϋπάλληλος στη Ρόδο δεν θα μπορεί, δεν έχει το ρεπό, δεν έχει και τα χρήματα να γυρίσει τον Ιούλιο να ψηφίσει.

Κύριε Μητσοτάκη, μπορείτε να με διαψεύσετε, έχουμε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους νέους και νέες, όπως οι αστυνομικοί, όπως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, όπως οι φαντάροι, να ψηφίζουν στην περιοχή που δουλεύουν, κάντε το. Δεν θα το κάνετε και δεν θα το κάνετε γιατί ο στόχος των διπλών αυτών εκλογών είναι τον Ιούλιο να μην ψηφίσουν οι νέοι.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα είμαστε εδώ, παρ' όλα αυτά, να σας χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική που μια συγκυβέρνηση -θα είστε μέσα δεν θα είστε μέσα, δεν έχει καμία σημασία ποιος θα κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου- στόχο θα έχει το 5ο μνημόνιο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ