Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας - ΕΔΕ έχει ζητήσει ο Δένδιας

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας - ΕΔΕ έχει ζητήσει ο Δένδιας

Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απολαμβάνουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, και ο αρχηγός ΑΤΑ, Γεώργιος Φασούλας, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Έχει ανοίξει συζήτηση πως δρομολογείται καρατόμηση του διοικητή της 111 ΠΜ μετά τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, για πλημμελή αντιπυρική προστασία, αλλά ο πρωθυπουργός φέρεται να περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, ενώ εξυπακούεται πως απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Διενέργεια ΕΔΕ για τις εκρήξεις ζήτησε ο Δένδιας

Τα παραπάνω όμως δεν σημαίνουν πως δεν θα υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση των εκρήξεων στην αποθήκη πυρομαχικών. Ήδη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, και έχει εκδοθεί η απόφαση διενέργειάς της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

«Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», σημείωσε σχετικά ο υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ