Εκτακτη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ: Eνίσχυση μέτρων μετά τις επιθέσεις -Καταγγελίες για μπλόκα αναρχικών

Εκτακτη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ: Eνίσχυση μέτρων μετά τις επιθέσεις -Καταγγελίες για μπλόκα αναρχικών

Εκτακτη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.
Αποκλειστικό αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι επιθέσεις που έχουν ξεκινήσει να γίνονται από αντιεξουσιαστές σε βάρος αστυνομικών στόχων, με αφορμή την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ενημερωθεί για την ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας. Κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν τρόποι για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, όπως αστυνομικά ή κρατικά κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο σοβαρές επιθέσεις. Η πρώτη σημειώθηκε στην Καισαριανή, με τους αντιεξουσιαστές να εκτοξεύουν μολότοφ κατά αστυνομικών. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην Ούλοφ Πάλμε του Ζωγράφου, με τους δράστες να πετούν μολότοφ κατά περιπολικού.

Καταγγελίες για μπλόκα και έλεγχους από αναρχικούς
Συναγερμός σήμανε χθες στην ΕΛ.ΑΣ έπειτα από καταγγελίες για ένα περίεργο περιστατικό στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open υπήρξαν καταγγελίες ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σταματούσαν διερχόμενα οχήματα και έκαναν έλεγχο ζητώντας ταυτότητα προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέροντας στο Open ότι δόθηκε ένα τέτοιο σήμα στην Άμεση Δράση πήγε ομάδα ΟΠΚΕ και δεν διαπίστωσε κάτι. Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο η καταγγελία έκανε λόγο για συγκέντρωση ατόμων στην Ούλοφ Πάλμε. «Εάν ισχύει και σε ποιο βαθμό μένει να το επιβεβαιώσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι το προσωρινό. Θεωρώ ότι είναι κινήσεις εντυπωσιασμού, συμβολικής αξίας σίγουρα, οι οποίες δεν θα είναι πάνω από 5 -10 λεπτά», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ