Ελληνοτουρκικά: Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα μετά την επανειλημμένη εκτόξευση απειλών από την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα μετά την επανειλημμένη εκτόξευση απειλών από την Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να παρευρεθεί στην Πράγα, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, εκτός απροόπτου


Στην Πράγα, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας αναμένεται να παρευρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στο πώς θα τον υποδεχθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά την επανειλημμένη εκτόξευση απειλών κατά της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει θετικά το γεγονός ότι ο Ερντογάν ενδεχομένως θα δώσει το «παρών» στη Σύνοδο, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει για μία ακόμη φορά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των εμπρηστικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι δυναμιτίζουν συνεχώς το κλίμα.

«Στον πάγο» η Τουρκία από τις ΗΠΑ

Από τη μεριά της, η Τουρκία έχει αρχίσει ήδη να αισθάνεται τις συνέπειες των απειλών κατά της Ελλάδας, καθώς φαίνεται πως οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να έχουν στον πάγο την Άγκυρα, όσον αφορά στην αγορά F-16.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έστειλε άλλο ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ότι οι απειλές δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σκληρή γλώσσα από Μητσοτάκη για το νέο όραμα του Ερντογάν

Με τη σειρά της, η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα στις προκλήσεις Ερντογάν .

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους τουρκικούς αναθεωρητισμούς και στη συνέντευξη που έδωσε στους Sunday Times, τονίζοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις «βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών», κατηγορώντας τη γειτονική χώρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Ο Τούρκος πρόεδρος κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα – θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν τη μεγαλοσύνη της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει, αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μετά τον πρωθυπουργό, σειρά πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά «εξυπακούεται ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως υπογραμμίζει, «αυτό δεν συνιστά ρητορική έκφραση. H ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, προϊόν του υστερήματος του ελληνικού λαού μας επιτρέπει να διατυπώνουμε τον ισχυρισμό αυτό με εδραία αυτοπεποίθηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS