Ενέργεια - Θρίλερ στις Βρυξέλλες: «Μαύρος καπνός» στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για το πλαφόν

Ενέργεια - Θρίλερ στις Βρυξέλλες: «Μαύρος καπνός» στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για το πλαφόν

Θρίλερ εξελίσσεται στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα. Τρίτη, με αντικείμενο τη συμφωνία για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου.

Ο Έλληνας υπουργός. Κώστας Σκρέκας. πιέζει για αποτελεσματικότερο πλαφόν στην τιμή του αερίου, ωστόσο. σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ακόμη δεν υπάρχει «λευκός καπνός».

Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία, Ισπανία και Γαλλία δίνουν σκληρή μάχη για χαμηλότερο όριο στην ανώτατη τιμή του αερίου.

Σημειώνεται ότι. σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως τη Δευτέρα, υπάρχουν 12 κράτη-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που πιέζουν ιδιαίτερα την Κομισιόν για χαμηλότερο ανώτατο όριο τιμών στο φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί συναντήθηκαν το Σάββατο για να συζητήσουν τον διορθωτικό μηχανισμό της αγοράς που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο οποίος, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, θα περιορίσει τις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της Επιτροπής, το πλαφόν θα ενεργοποιηθεί όταν οι τιμές στον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς χονδρεμπορίας φυσικού αερίου -το ολλανδικό TTF- φτάσουν τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για δύο εβδομάδες και εάν αυτές οι τιμές είναι πάνω από 58€/MWh υψηλότερες από τις τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην παγκόσμια αγορά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ