Οικονόμου: Λόγω του κορωνοϊού έκλεισαν μόλις 2 στα 80.000 τμήματα

Οικονόμου: Λόγω του κορωνοϊού έκλεισαν μόλις 2 στα 80.000 τμήματα

Στα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και της ασφάλειας στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει προς ώρας λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Για τον εμβολιασμό των συμπολιτών άνω των 60 ετών υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό μέχρι την 16η Ιανουαρίου. Απόφαση που αφορά την προστασία της δικής τους ζωής. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «μόλις 2 στα 80.000 τμήματα έχουν κλείσει», ενώ όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση, καλώντας παράλληλα όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμαστεί για αρρυθμίες λόγω ενδεχόμενων απουσιών με προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών, μεταθέσεις και μέσω τηλεκπαίδευσης», είπε.

Δείτε την ενημέρωση


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (13/1/22)

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα των πανεπιστημίων είπε ότι «η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προς αυτή την κατεύθυνση».

«Πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίθεση της Άγκυρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «τα ιστορικά γεγονότα είναι συγκεκριμένα, οι δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες έχουν συμβεί. Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS