ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Τις επόμενες μέρες το πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων για επιχειρήσεις και πελάτες

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει. Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε η κ. Πελώνη.

Με αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευθούν μέσα από το εμβόλιο».

Επεσήμανε ακόμη - συνεχίζοντας την αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού- ότι «πρέπει να πείσουμε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ότι αυτό δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δική τους και των οικογενειών τους.

Για την επίτευξη του τείχους ανοσίας το συντομότερο δυνατόν και υιοθετώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής που πρότεινε σπονδυλωτά μέτρα, η κυβέρνηση ακολουθεί μια συμπληρωματική στρατηγική που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη την κάρτα ελευθερίας, μια επιβράβευση και ταυτόχρονα ένα κίνητρο στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, να εμβολιαστούν».

Δείτε την ενημέρωση:

Σημαντικά σημεία:

  • Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν ως αναμεταδότες του ιού.
  • Για την επίτευξη του τείχους ανοσίας η κυβέρνηση ακολουθεί μία συμπληρωματική στρατηγική με μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού. Ήδη υπήρξαν επιχειρήσεις που συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία με την κάρτα ελευθερίας.
  • Η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να τηρήσουν το πλαίσιο κανόνων δημόσιας υγείας.
  • Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων για επιχειρήσεις και πελάτες.
  • Όλη η προσπάθειά μας αυτή τη στιγμή είναι να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό. Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας.
  • Το τείχος ανοσίας εξαρτάται από τη συμμετοχή.
  • Πρέπει να πείσουμε και όσους είναι δύσπιστοι ή διστάζουν να εμβολιαστούν.
  • Γίνεται η συζήτηση στους επιστήμονες για τον εμβολιασμό των παιδιών. Αναμένουμε επίσημη απόφαση από την επιτροπή. Εφόσον δοθεί πράσινο φως αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα. Επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα.
  • Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι έχει φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Όποιος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να τηρεί τα ίδια μέτρα που υφίστανται και τώρα. Ένας εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή.
  • Ελπίζουμε ότι και οι ίδιες επιχειρήσεις θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Σε ότι αφορά τους αμιγείς χώρους προβλέπονται μεγαλύτερες πληρότητες άρα πρακτικά είναι προς το συμφέρον μίας επιχείρησης να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS