Οικονόμου: Σε αναστολή κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Οικονόμου: Σε αναστολή κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, υπογραμμίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στη πανδημία είναι ο εμβολιασμός και συνιστούν σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ιδίως για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές», τόνισε.

Και εξήγησε: «Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη».

Δείτε την ενημέρωση:

Σημαντικά σημεία:

-Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
-Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Διαπιστώνεται ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα της freedom pass. Περίπου το 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν την κάρτα.
-Η πανδημία σε αυτή τη φάση απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους.
-Είναι θετικό το γεγονός ότι από τα μέσα Αυγούστου υπάρχει αυξητική τάση στα ραντεβού.
-Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τη φωνή μας στη γραμμή της επιστήμης.
-Από μεθαύριο λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. -Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού.
-Αναβαθμίζουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια δίνοντας αντίκρυσμα στον κόπο των νέων και τις θυσίες των γονιών του.
-Δίνουμε αξία και αντίκρυσμα στα όνειρα των νέων ανθρώπων. Αναβαθμίζουμε τα δημόσια ΙΕΚ.
-Η μεταρρύθμιση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστηρίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας.
-Αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
-Ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού προσωπικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα.
-Στόχος να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά. Υπάρχουν παιδιά που θα είναι στη δευτέρα δημοτικού που δεν έχουν γνωρίσει τους μαθητές. Σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ