Οικονόμου: Προνόμια για τους εμβολιασμένους -Δεν θα ξαναπάμε σε lockdown

Οικονόμου: Προνόμια για τους εμβολιασμένους -Δεν θα ξαναπάμε σε lockdown

«Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη. Προσδοκούσαμε και ελπίζουμε σ' ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα
«Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και γι αυτό επιλέγει για μια ακόμα φορά να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας. Να θυμίσω απλώς ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έκανε και στη συμφωνία με την Αίγυπτο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε στο σημείο αυτό με αναφορά στη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως «ήταν ανερμάτιστη με αναμασημένα υπονοούμενα, κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αντιλαμβανόμενος το προσωπικό, πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα αλλά και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «Η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας αναβαθμίζει στρατηγικά την πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομίας της Ευρώπης. Απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στη συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μία συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ' όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτήν την πολιτική ακολουθούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε.

Τα βασικά σημεία:

  • «Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της χώρας, επιτυχία ιστορικών διαστάσεων
    Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Επιλέγει να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας
  • Η συμφωνία αναβαθμίζει στρατηγικά της πατρίδας μας. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στην συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Κατώτερη των περιστάσεων.
  • Για τα περιστατικά βίας που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Απαντάμε με την εφαρμογή του νόμου. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα πράξουν όλα όσα απαιτούνται. Δεν θα επιτρέψουμε την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών
  • Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις
    Αύριο ο υπουργός Υγείας, ο κύριος Πλεύρης θα προβεί σε ανακοινώσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται και προνόμια για τους εμβολιασμένους. Το νέο πλαίσιο θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως είναι τώρα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει. Δεν θα ξαναπάμε σε lockdown.
    Όλοι περιμέναμε η Τουρκία δείχνει νευρικότητα μετά τη συμφωνία με τους Γάλλους
  • Σύντονα θα γίνουν ανακοινώσεις, ίσως και στην τρέχουσα εβδομάδα, για την στήριξη καταναλωτών του φυσικού αερίου
  • Αναφορικά με τις παρελάσεις: «Φέτος δεν ήταν όπως ήταν πέρυσι. Έχουμε το εμβόλιο».
  • Για τις παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου: Η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική η οποία βασίζεται στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Μια πολιτική που πετυχαίνει αποτελέσματα που αντανακλώνται στους δείκτες και την καθημερινότητα των πολιτών.
  • Για τις αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: Η πανδημία κάνει κύκλους. Πλέον έχουμε νέες ανάγκες, νέες προκλήσεις και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα που θα διαχειριστεί την κατάσταση από εδώ και πέρα


Δείτε live:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS