Οικονόμου: Τα παιδιά άνω των 12 ετών είτε θα εμβολιαστούν είτε θα έχουν μαζί τους συνεχώς test

Οικονόμου: Τα παιδιά άνω των 12 ετών είτε θα εμβολιαστούν είτε θα έχουν μαζί τους συνεχώς test

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα το τελευταίο διάστημα για να αναχαίτιση της πανδημίας. «Στηρίζουμε έμπρακτα τη νέα γενιά. Δημιουργούμε το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε το πλαίσιο ποιοτικών ελευθεριών της νεολαίας», δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο επέκτασής του, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως «η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μια επιλογή που υπάρχει, αυτή τη στιγμή πάντως δεν υπάρχει κάτι πάνω σε αυτό. Σημασία τώρα έχει η εφαρμογή των μέτρων».

Σε ερώτημα για την τρίτη δόση και ποιους θα αφορά είπε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Η κυβέρνηση δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας
«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στηρίζουμε έμπρακτα τη νέα γενιά
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας ανοίγουμε τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα.

Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν.

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν».

Δείτε  την ενημέρωση:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS