Οικονόμου: O Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση Ερντογάν για γεύμα στην Κωνσταντινούπολη - Στις 13 Μαρτίου η συνάντηση

Οικονόμου: O Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση Ερντογάν για γεύμα στην Κωνσταντινούπολη - Στις 13 Μαρτίου η συνάντηση

«Πάντα είμαστε της άποψης ότι ο διάλογος βοηθάει και με αυτό το πνεύμα προσέρχεται ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 13 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός απόδεχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου για γεύμα.

«Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια, ο πρωθουπουργός θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόπιν προσκλήσεως του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στην ρητορική. Χωρίς διαφοροποιήσεις από τις καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Πάντα είμαστε της άποψης ότι ο διάλογος βοηθάει και με αυτό το πνεύμα προσέρχεται ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης.

«Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Ελλάδα φέρει τεράστιο ηθικό και πολιτισμικό βάρος. Η αταλάντευτη πίστη μας στα υψηλότατα αυτά ιδανικό μας διέσωσε μέχρι σήμερα».

«Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη και κανείς δεν θα καταφέρει να σπείρει τη διχόνοια. Οι Έλληνες δεν είναι ιστορικά αφελείς ώστε να παρασύρονται από φωνές έξωθεν, έχουν βαθιά ιστορική συνείδηση», τόνισε.

«Η Ελλάδα αποδεικνύει την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Μήνυμα ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι λογικές αναθεωρητισμού δεν γίνεται να γίνονται αποδεκτές», διαμήνυσε μεταξύ άλλων.

«Η Ελλάδα δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις επιχειρήσεις για την προστασία και ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών μας στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα παρέχει στους Ουκρανούς πρόσφυγες έκτακτο καθεστώς 12μηνης παραμονής», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και αναφέρθηκε στις σχετικές δράσεις των υπουργείων.

Οι δράσεις της κυβέρνησης για το «ράλι» ακρίβειας
Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί σε «ράλι» ακρίβεια και μίλησε για τις δράσεις της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια. Συγκεκριμένα είπε ότι προωθείται η ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή απάντηση ενώ είπε ότι έχουν διατεθεί εσωτερικά πάνω από 2 δις ευρώ.

Αναφέρθηκε επιπλέον στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, στις νέες παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και σε μία σειρά από δράσεις που οδηγούν σε ενίσχυση του εισοδήματος όπως π.χ η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Η ρωσική εισβολή προκαλεί σοβαρές αναταράξεις. Μας περιμένουν μεγάλες δυσκολίες. Η κυβέρνηση αναπτύσσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πρωτόγνωρες ενεργειακές ανατιμήσεις. Με σχέδιο θα είμαστε δίπλα στους πολίτες απέναντι στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε.

Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Οικονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS