Ευθύνες σε Τσίπρα για διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας από Μητσοτάκη -Πρωτοφανή επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, εικόνες ντροπής

Ευθύνες σε Τσίπρα για διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας από Μητσοτάκη -Πρωτοφανή επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, εικόνες ντροπής

Στο νοσοκομείο 401 νοσηλεύεται ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε χθες το απόγευμα στα έκτροπα της Νέας Σμύρνης.

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας είχαν σαν αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να ξυλοκοπήσουν άγρια έναν άνδρα της ομάδας «Δράση» ο οποίος τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείου είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών κ. Β. Ντούμα που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω».

Καρέ καρέ η επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό από τις Σέρρες

Σοκαριστικά, αλλά και αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο από την επίθεση κατά του αστυνομικού τα οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Οπως φαίνεται μία ομάδα αστυνομικών με μηχανές περνά από τον δρόμο με σκοπό να διαλυθεί το πλήθος. Εκεί ωστόσο ένας εκ των κουκουλοφόρων που βρίσκεται σε απόσταση, αλλά πλάτη στους αστυνομικούς, τρέχει με ταχύτητα προς την τελευταία μηχανή και με γρήγορες κινήσεις ρίχνει κάτω τον 27χρονο αστυνομικό, με το όνομα Αγγελος και καταγωγή από τις Σέρρες. Εκεί αρχίζει να τον κλωτσάει και σε δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, είτε με τα πόδια, είτε με καδρόνια και άλλα αντικείμενα, σε μία επίθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

 

 

https://twitter.com/Harhalas/status/1369402038686281730?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1369402038686281730%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fepeisodia-nea-smyrni-ton-gyro-toy-kosmoy-oi-eikones

 

 

 

Οπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κουκουλοφόροι επί 2,5 περίπου λεπτά χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό και χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε το πλήθος από πάνω του. Ολο το χρονικό της επίθεσης απαθανατίζεται στο παρακάτω βίντεο από το 2:25 ως το 4:55:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZXUQpZh3kI4&t=5s

 

Συνάδελφοί του έσπευσαν να διαλύσουν το πλήθος και προστάτεψαν τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος μέσα στα αίματα, έως ότου ένα ασθενοφόρο ήρθε για να τον μεταφέρει στο 401. Εκεί τον επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. Εκτός του σοβαρά τραυματία αστυνομικού, άλλα τρία μέλη της ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 10 συλλήψεις. 

 

Ευθύνες σε Τσίπρα για διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας από Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, με ένα μήνυμα σε σχέση με τη δράση της Αστυνομίας που θα θυμίζει αυτό που είχε στείλει από τους πρώτους μήνες της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία το 2019: «Μηδενική ανοχή στην παρανομία, μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία». Την ίδια εξάλλου πρακτική είχε επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης πριν από δύο εβδομάδες, εν μέσω των πυρών της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη, όταν προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή, υπερασπίστηκε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ανακοίνωσε μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική συμπεριφορά του.

Ανάλογες εξηγήσεις αναμένεται να ζητήσει την Παρασκευή από τον κ. Τσίπρα για το κάλεσμα σε πορείες και διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά και ειδικότερα για το «προσκλητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τον Ρουβίκωνα και άλλες συλλογικότητες. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να θυμίσει και να διασφαλίσει ταυτόχρονα και τα δύο σκέλη της δουλειάς της Αστυνομίας: Να προστατεύει τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύει και τα δικαιώματά τους. Σε ανύποπτο χρόνο, ο ίδιος είχε δηλώσει απευθυνόμενος σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ: «Μόνο εσείς απ’ όλους μας έχετε ένα διπλό χρέος: Να προστατεύετε τον πολίτη, αλλά ταυτόχρονα και τα δικαιώματά του. Προσοχή, όμως: Και τα δικαιώματα εκείνου ο οποίος παράνομα αμφισβητεί τα δικαιώματα των άλλων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS