Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία -Επενδύσεις, τουρισμός και άμυνα στο επίκεντρο

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία -Επενδύσεις, τουρισμός και άμυνα στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυριακού Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι, σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ..

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Instagram:

«Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι στη Σαουδική Αραβία. Μετά από πολύ καιρό ένας Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε μια εποχή μεγάλης γεωπολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας. H σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Instagram, ανεβάζοντας στιγμιότυπα από την επίσκεψή του στο Ριάντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS