Στον Έβρο ο Στυλιανίδης: Στόχος να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες

Στον Έβρο ο Στυλιανίδης: Στόχος να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στη Δαδιά από το πρωί


Στον Έβρο βρέθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης, όπου επιτηρεί και το μέτωπο της φωτιάς που καίει για τέταρτη ημέρα τη Δαδιά του Έβρου.

«Έχει δημιουργηθεί μία επιχειρησιακή ομάδα για τον καλύτερο συντονισμό της φωτιάς. Ελήφθησαν αποφάσεις. Πάμε τώρα στο νοτιοδυτικό μέτωπο για να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες» τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. «Το δασικό σύστημα της Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέλημά μας είναι να οργανώσουμε σταθμό πρώτων βοηθειών και για την άγρια πανίδα. Σχεδιάζουμε ήδη τα βήματά μας για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος» διαβεβαίωσε από πλευράς του και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με κύριο αυτό στη Δαδιά. «Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στη Δαδιά από το πρωί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS