Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς -Θέμα ωρών τώρα το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Ζάεφ-Τσίπρα

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς -Θέμα ωρών τώρα το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Ζάεφ-Τσίπρα

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Με δεδομένη την πίεση που ασκεί το τελευταίο διάστημα η Γερμανία για να λυθεί το Σκοπιανό, δεν αποκλείεται η εξέλιξη αυτή να φέρει τελικά το πολυπόθητο τηλεφώνημα Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Makfax, η επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών θα γίνει τις επόμενες ώρες. «Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες» αναφέρει.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συσκέπτεται με τον Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να λύσουμε ένα ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα δεκαετίες», παραπέμποντας πάντως στα Σκόπια για τα περαιτέρω. Το ίδιο είχε πράξει και την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πάντως, η κυβέρνηση των Σκοπίων έσπευσε να διαψεύσει τα περί κόντρας μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ οι δύο τους κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες προκειμένου να αποδείξουν ότι συνεργάζονται αρμονικά.

Ο Ζάεφ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν τον ίδιο, τον κ. Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους να φωτογραφίζονται στην εξοχή με το σχόλιο: «Στην ίδια γραμμή». 

Ανήρτησε επίσης φωτογραφίες όπου μαζί με τον κ. Ντιμιτρόφ διασκεδάζουν τρέχοντας με «γουρούνες» σε χωματόδρομο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ