Φλωρίδης για ποινικό κώδικα: Νέοι χώροι κράτησης για χαμηλές ποινές -Φυλάκιση για εμπρηστές και δήμευση περιουσίας

Φλωρίδης για ποινικό κώδικα: Νέοι χώροι κράτησης για χαμηλές ποινές -Φυλάκιση για εμπρηστές και δήμευση περιουσίας

Ο νέος ποινικός κώδικας έχει στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της ατιμωρησίας, καθώς και να επισκεφθεί ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά τόνισε «Τώρα πώς μπορεί να επέλθει επιτάχυνση. Ένας τρόπος είναι να ενισχύσουμε τη λεγόμενη ποινική διαπραγμάτευση πριν να ασκηθεί δίωξη στο δικαστήριο. Δίνουμε και το δικαίωμα αυτό για πρώτη φορά στον εισαγγελέα να καλεί ο ίδιος τον κατηγορούμενο στην υποκατηγορία και να του πει ότι υπάρχει από την πολιτεία μια πρόταση όσον αφορά να παραδεχτείς την ενοχή σου κι επομένως πάμε να δούμε το ζήτημα της ποινής, το οποίο θα επικυρώσει ένα δικαστήριο άμεσα να τελειώνουμε. Αυτό το σύστημα δουλεύει πάρα πολύ καλά στις ευρωπαϊκές χώρες και στην Αγγλία και στην Αμερική».

Παράλληλα ο ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε ότι τα κακουργήματα θα τιμωρούνται πλέον με 20 χρόνια ενώ θα δίνεται προτεραιότητα στις δίκες για εμπρησμούς και τροχαία δυστυχήματα.

«Όσον αφορά γενικότερα τις ποινές συνολικά τα κακουργήματα που τώρα τιμωρούνται με ανώτερη ποινή 15 χρόνια, αυτό γίνεται 20 χρόνια. Επανερχόμαστε στο παλιό σύστημα, πριν από τους κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι που διέλυσαν το ποινικό σύστημα της χώρας» τόνισε.

«Δίνουμε μια προσοχή περισσότερη στα αδικήματα των εμπρησμών, όπου εκεί τα πράγματα γίνονται ανελέητα. Οι εμπρηστές θα πηγαίνουν σίγουρα φυλακή και θα δημεύεται η περιουσία τους»ξεκαθάρισε και αυτό αφορά και τους εξ αμελείας εμπρησμούς.

Οι νέοι χώροι κράτησης και ο ΚΟΚ

Ακόμα ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν νέοι χώροι κράτησης για τις χαμηλές ποινές διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νέους χώρους που θα κατασκευαστούν και μάλιστα πολύ γρήγορα διάσπαρτα στην Ελλάδα. Τέλος είπε ότι σταματάει το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Αναφορικά με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, ο υπουργός ανέφερε ότι όποιος περάσει κόκκινο και σκοτώσει άνθρωπο θα πηγαίνει φυλακή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ